Dela

Region / BHV

Screeningmaterialet riktar sig till dig som arbetar med utvecklingsbedömningar och tester av barn inom Barnhälsovården från 4 veckor till 6 års ålder. Ingående beskrivningar av hur materialet används finns att hitta i Rikshandboken för Barnhälsovård.

Språkscreening
Materialet för språkscreening används för att upptäcka tidiga språkstörningar och framtida neuropsykiatriska svårigheter. Det är framtaget i nära samarbete med vårdutvecklare vid Kunskapscentrum för Barnhälsovård, Region Skåne i Malmö. Materialet följer de riktlinjer som är utvecklade av logopeden Carmela Miniscalco med hänsyn tagen till såväl material som storlek, form och färg.

Psykomotorisk utveckling
BVC-PÅSEN är utvecklad av Lek & Lär i Ängelholm AB som senare köptes upp av Tento Medical AB och är ett resultat av ett samarbete med Barnhälsovårdens länsavdelning i Uppsala län. Materialet används framförallt vid bedömningar av barnets psykomotoriska utveckling. I vissa fall krävs material från våra språkscreeningväskor för att kunna genomföra kompletta bedömningar av den psykomotoriska utvecklingen.

Observera att materialet är framtaget som bedömningsmaterial, inte som enskilda leksaker då vissa produkter är inte godkända för barn under 3 år.

Vill du köpa våra produkter? Registrera dig här.

Screeningprodukter för barnhälsovård

BVC-påsen

BVC-PÅSEN utgör ett grundset med hjälpmedel som används vid bedömning av den psykomotoriska utvecklingen av barn i olika åldrar och stadier från 4 veckor till 4 år. BVC-PÅSEN används av Barnhälsovården och är framtagen efter de riktlinjer som anges i Rikshandboken för Barnhälsovård med hänsyn tagen till såväl material, storlek, färg och form.

Testmaterial för språkscreening 2½-år

Innehållet i denna väska är särskilt framtaget för att passa bedömningar som görs i samband med språkscreening vid 2½ års kontroll av barn efter de metoder som är utvecklade av Carmela Miniscalco och och Enheten för Logopedi & Gillbergcentrum, Sahlgrenska akademin.

Testmaterial för språkscreening 3-år

Innehållet i denna väska är särskilt framtaget för att passa uppföljning som görs i samband med språkscreening vid 3 års kontroll av barn efter de metoder som är utvecklade av Carmela Miniscalco och och Enheten för Logopedi & Gillbergcentrum, Sahlgrenska akademin.

Markeringsset / Pannkakor

Runda plattor att placera ut på golvet för att kontrolla barnets koordination och origenteringsförmåga.

Ett set består av: 12 plattor (i grundfärgerna, 3 av vardera färg),  6 fötter respektive händer samt 3 pilar.

24 träklossar med 2 plockbackar

Set med 24 träklossar samt två plockbackar. Används bland annat vid hörselscreening av små barn där barnet flyttar en kloss när hen hör en ton.

Pärlor på tråd – Pincettgrepp

Pärlor på tråd i röd tyllpåse. Pärlorna är trädda på ett ihopknutet plastsnöre och används vid 10-månaders kontrollen för att bedöma barnets psykomotoriska utveckling och pincettgrepp.

Material: Trä, giftfri färg samt hållbart plastsnöre.
Storlek: Träpärlorna har en diameter på 10 mm.

Materialet är en sammansättning av två olika produkter som var för sig är CE-märkta.
Produkten ska användas under uppseende av vuxen.

Liten docka – Med rörliga armar och ben

Liten docka med rörliga ben, armar och huvud. Dockan kan både sitta och stå. Den har avtagbara kläder som enkelt knäpps med hjälp av kardborre.

Dockan är neutral i färg och utseende och oparfymerad. Den tillverkas i Spanien och är parfymfri samt tillverkad av ftalatfri PVC (vinyl).

Det mjukgörande och ftalatfria ämnet i dockan heter Hexamoll® DINCH vilket är särskilt utvecklat för produkter som kommer i nära kontakt med människor och där stora krav ställs på hög kvalitet och säkerhet. Givetvis BPA-fri.

Stor och liten bil – Set om 2

En stor och en liten bil i set om två bilar. I samma färg och av samma märke/modell. Färgerna kan variera, dock ej inbördes. Det viktiga är att bilarna ser likadana ut, men skiljer sig i storlek.

Den stora bilen har öppningsbara dörrar. Båda bilarna har pull-back funktion och är tillverkade i metall, med vissa plastdetaljer.

Vid språkscreening används leksaker eftersom det oftast är lättare att locka till både samspel och kommunikation med hjälp av kända lekföremål.

Babyskallra

Babyskallra som ingår i BVC-PÅSEN. Skallran används vid kontroll av den psykomotoriska utvecklingen av barn vid 6-månaders kontrollen.

Några av våra nöjda kunder